آغاز مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی آسیا از فردا
سی و هفتمین دوره رقابتهای دوچرخه سواری جاده قهرمانی آسیا از فردا شنبه در منامه بحرین آغاز میشود. به گزارش روابط عمومی فدراسیون دوچرخه سواری،مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی جاده آسیا از سال ۱۹۶۳ در مالزی استارت خورد و پس از آن تا به امروز این رقابتها در رده های سنی مختلف زنان و مردان برگزار شده است.
سی و هفتمین دوره مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی آسیا در بخش جاده و در رده سنی بزرگسالان، بیست و چهارمین دوره مسابقات در بخش جوانان، ششمین دوره رقابتها در بخش پارالمپیک و مسابقات رده سنی زیر ۲۳ سال به همراه رقابتهای پیشکسوتان از روز شنبه هفتم اسفند ماه در منامه بحرین آغاز به کار خواهد کرد. رکابزنان کشورمان در تمامی این بخش ها به مصاف رقبای خود می روند.
بحرینی ها در حالی میزبانی این رقابتها را برعهده گرفته اند که در تاریخ این رقابتها تا به امروز کشورهای منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا کمترین میزبانی این دیدارها را برخود دیده است. امارات، ایران، هند و بحرین تنها کشورهایی هستند که موفق شده اند میزبانی این رقابتها را بدست آورند.
در تاریخ مسابقات دوچرخه سواری آسی، در دو سال میزبانی بخش جاده و پیست نیز جداگانه به کشورها داده شد که یک بار ایران و امسال نیز هندوستان موفق به دریافت امتیاز این میزبانی در بخش پیست به صورت جداگانه شدند.
ایرانی ها در طی سالهای متمادی حضورشان مدالهای با ارزشی را در بخش جاده دوچرخه سواری آسیا از آن خود کرده اند. هرچند تعداد و رنگ این مدالها در مقایسه با موفقیت های اخیر دوچرخه سواری کشورمان به عنوان صدرنشین چند سال گذشته قاره آسیا و یدک داشتن عنوان برترین تیم های باشگاهی قاره و برترین رکابزنان کمرنگ تر می باشد.
از ابتدای قرن بیستم تا به امروز رکابزنان کشورمان مدالهای بی شماری را در بخش بزرگسالان آسیا بدست آورده اند. احد کاظمی اولین مدال بخش استقامت جاده را در سال ۲۰۰۲ کسب کرد. در بخش طلایی ها نیز مهدی سهرابی و حسین عسگری ستارگان تیم ایران بوده اند و بارها برای کشورمان مدال طلا گرفته اند. در بخش تایم تریل انفرادی هم حسین عسگری که برترین رکابزن آسیا لقب دارد سه طلا، ۴ نقره و دو برنز را در سالهای حضورش برای ایران بدست آورده است.
سهم ایران از سال ۲۰۰۱ تاکنون از مدالهای رده سنی بزرگسالان و بخش استقامت جاده ۳ طلا، ۴ نقره و ۳ برنز و در بخش تایم تریل انفرادی نیز ۳ طلا، ۵ نقره و ۴ برنز بوده است. رکابزنان ایرانی هم سهم به سزایی در کسب مدال در بخش استقامت جاده داشته اند که حتی آخرین مدال این رده سنی به رنگ طلا و توسط مهدی رجبی در سال ۲۰۱۶ حاصل شد.
در آخرین دوره مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۶ و در ژاپن تیم ایران در رده سنی جوانان توسط مهدی رجبی مدال طلا گرفت. در چند سال گذشته بانوان نیز در مسابقات دوچرخه سواری بخش جاده حاضر بودند اما سهم ایرانی ها در کسب مدال زنان صفر بوده است. کشورهای چین، هنگ کنگ، کره جنوبی و ژاپن بیشترین سهم مدالی بانوان آسیا در بخش جاده را تصاحب کرده اند و تنها قزاقستان در ده سال گذشته سه مدال و یک بار نیز یک زن پاکستانی یک مدال برنز گرفته است تا سهم زنان آسیا در کسب مدال آسیایی بخش جاده محدود به چند کشور باشد.
اما این بار تیم ایران قرار است مصاف رقبایی برود که این روزها مرتبا در حال تغییر و سرمایه گذاری در دوچرخه سواری هستند. آنها کشورهایی هستند که پیست های خوب، اردوهای مکرر خارجی، تجهیزات به روز و مدرن جهان و حضور در تورهای اروپایی را تجربه می کنند. از سوی دیگر به نوعی ترکیب تیم ایران در حال پوست اندازی و جوان شدن است.
مصطفی چایچی مدیر تیم های ملی دوچرخه سواری کشورمان هم گفت: «نمی توانیم بگوییم تجهیزات و امکانات ما مثل کشورهای پیشرفته است ولی نمی توانیم بگوییم وسیله های تیم ایران خیلی مشکل دارد. در حال حاضر مشکل نداریم و همه تجهیزات خوب است. به هر حال یک سری ایده آل ها همیشه وجود دارد؛ این طور هم نیست که بخواهیم بگوییم دوچرخه و امکاناتمان اشکال دارد یا بگوییم خراب و دسته دوم هستند چرا که با همین امکانات و تجهیزات راهی مسابقات هندوستان شدیم و مدال کسب کردیم. ما با بهترین تجهیزات خودمان راهی دهلی شده بودیم. با همین شرایط اردوهای خوبی را در داخل کشور داشتیم و به کسب مدال هم امیدواریم. »
رقابتهای دوچرخه سواری قهرمانی آسیا در بخش جاده از فردا شنبه هفتم اسفند ماه در منامه بحرین آغاز و به مدت یک هفته پیگیری می شود. در این دوره از رقابتها در بخش جاده ۴۱ کشور آسیایی حاضر هستند. رکابزنان در بخش تایم تریل و استقامت جاده مسابقه می دهند. کشورهایی چون کره جنوبی، قزاقستان، ژاپن، تایلند به عنوان مطرح ترین تیم ها در این رقابتها حاضر هستند. در این دوره از رقابتها کشورهای منطقه جنوب آسیا همچون عراق، اردن، کویت، مغولستان، قطر، پاکستان، افغانستان، سوریه و عربستان نیز نمایندگانی را راهی این رقابت کرده اند.
در مسابقات امسال مسئولین آسیایی یک رده سنی را نیز به رقابتهای بخش زنان افزوده اند که شاهد برگزاری مسابقات در رده سنی زیر ۲۳ سال و جوانان نیز خواهیم بود.
از آن سو برگزاری این دوره از مسابقات قهرمانی آسیا همراه با یک رویداد مهم دیگر هم زمان شده است در دو روز پایانی این مسابقات مجمع انتخاباتی کنفدراسیون دوچرخه سواری آسیا نیز به منظور معرفی رئیس و مسئولین کمیته های مختلف این رشته در قاره آسیا برگزار خواهد شد. خسور قمری و اصغر خالقی نیز به نمایندگی از فدراسیون ایران در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد و نهم اسفند ماه راهی بحرین می شوند.
|